Bank Żywności w Suwałkach


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/bankizywnosci/public_html/suwalki.bankizywnosci.pl/connect.inc on line 2

2017-07-27

PO PŻ 2014-2020 PODPROGRAM 2016 – efekty

PODPROGRAM 2016 – efekty

 

1.     W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

2.     Współpracowaliśmy z 54 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa podlaskiego.

3.     Pomoc żywnościowa trafiła do 24504 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

4.     Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o    1341,81624 ton żywności;

o   146667 paczek żywnościowych;

o    59003 posiłków;

5.     W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 175 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły udział 2901 osób

6.     Rodzaje warsztatów:

·         Ekonomiczne – 54 spotkań dla 969 uczestników

·         Żywieniowe – 64 spotkań dla 907 uczestników

·         Kulinarne - 57 spotkań dla 1025 uczestników

 




Masz pytania? Zadzwoń!
Jesteœmy członkiem FEBA.
Organizacja Pożytku Publicznego
System zarzšdzania jakoœcia ISO 9001:2000
Jesteœmy członkiem EAPN.
www.StudioGraficzne.com